Cikkek

Az előző években megjelent cikkek az oldal alján találhatók

Százhalombattán versenyeztek az úszók

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a VI. Szalai János Emlékverseny Százhalombattán. A Kalocsai Úszó-és Vízilabda Egyesület fiatal versenyzőinek ismét komoly kihívással kellett szembenézniük, hiszen 25 egyesület közel 300 versenyzője állt rajthoz. Mivel Százhalombattához közel van Budapest, ezért nem hiányzott egyetlen nagyobb budapesti és Budapest környéki egyesület sem. Ez jelentősen csökkentette a dobogóra kerülés esélyeit, mivel minden egyesület a legjobb sportolóit hozta el. Szerencsére a mieink nem ijedtek meg a feladattól. Busa Attila, Tompai Gábor és Petróczki Dániel edzők legnagyobb megelégedésére még a legkisebb versenyzők is remekül helyt álltak. Jakab Csenge a legfiatalabb korosztályban érmes helyezéseket tudott elérni.

Az 50 méteres hátúszásban harmadik, az 50 méteres gyorsúszásban első lett. Sajnos 50 méter mellúszásban kizárták, pedig első helyen ért célba. A többi fiatal, Jakab István, és Molnár Bálint is az első nyolcban végeztek. Lakatos Bence, mint ahogy azt már tőle megszokhattuk, a rövid távokon dobogóra állhatott. Az 50 méteres gyorsúszást nyerte, 50 méter pillangón második, míg a 100 méteres gyorsúszásban harmadik lett. A 200 méteres gyorson hatodikként ért célba. Dorusák Dorina egyéni legjobbjait úszva a 4. helyezésig jutott. Matos Balázs sajnos nem tudott javítani a legjobb idején, és ez a negyedik, illetve ötödik helyre volt elég. Guzsván Hédinek, annak ellenére, hogy eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta, az első hatba nem sikerült bekerülnie. Busa Barbara, Fekete Mátyás, Fekete Péter és Horváth Bendegúz az első tízben végeztek, de sajnos új egyéni csúcsokat most nem tudtak elérni. A versenyzők folytatják a felkészülést, és készülnek a következő megmérettetésre.

M.G.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kecskeméten versenyeztek úszóink

A Kalocsai Úszó-és Vízilabda Egyesület fiataljai Kecskeméten vettek részt az V. Aranyhomok Kupa meghívásos úszóversenyen. A 22 egyesület közel 350 versenyzővel érkezett. Busa Attila vezetőedző elégedett volt az elért eredményekkel annak ellenére, hogy nem mindenki tudott javítani legjobb időeredményein. A dobogós helyek száma, valamint a rengeteg negyedik hely együttesen azt az eredményt hozta, hogy a kalocsai csapat a pontversenyben a rangos 8. helyet szerezte meg. Kiemelkedő teljesítményt ismét Lakatos Bence és Matos Balázs nyújtott.

Bence 50 méteres gyorsúszásban és pillangóúszásban első, 100 méter gyorson, valamint 50 méter háton második, 200 méter mellúszásban és a 100 méteres hátúszásban pedig harmadik lett. Balázs is szépen gazdagította éremgyűjteményét, két bronzérmet szerzett, 50 méter gyorson és 100 méter háton. Tóth Ernák 50 méter mellúszásban lett harmadik. EzalakalommalJakab Csengének is sikerült meglepnie edzőit, hiszen a legfiatalabbak között, 50 méteres gyorsúszásban a harmadik helyet szerezte meg. Szintén nagyon jó időeredményekkel zárt Molnár Bálint. Fekete Mátyás sajnos nem tudta a legjobb formáját nyújtani, de edzői szerint nincs ok az elkeseredésre, a 100 méter mellúszásban sikerült másodikként célba érnie. Szintén ebben a versenyszámban lett második Rusenkó Luca is.A csapat kiválóan teljesített, Busa Attila, Tompai Gábor és Petróczki Dániel edzők büszkék voltak a gyerekekre, mind a hozzáállást, mind a versenyszellemet tekintve.

M.G.

2015-ben megjelent cikkek a Kalocsai Néplapban